Greatest Kılavuzu C# Object Kullanımı için



C# ile nesne erişimi C# ile script hatmı C# ile Tag erişimi C# ile bütün taglara muvasala forumumuzda cemi Visual Basic örnekleri paylaşıyoruz. Oysa WinTr ile C# kodları da hiç bir kısıtlama olmadan alfabelabilir.

C# yürekindeki bir dershane salt bir omurga sınıftan vasıtasız devralabilir. Ancak, bir ana sınıfın kendisi değişik bir sınıftan devralabileceğinden, bir sınıf dolaylı olarak ansızın çok anayasa dershaneı devralabilir.

Derslik ile nesne arasındaki en kemiksiz bağ şu şekilde ortaya konmaktadır: “Nesneler sınıflardan türetilir.” Sık sık kullandığımız nesneler, sınıflardan türetilerek oluşturulurlar.

olarak malum bir klas yahut yapı dışındaki koddan erişilmesi lakinçlanır. Vesair yöntemler ve özellikler yalnız sınıfında yahut binasında tasarruf midein olabilir.

GenerateMember: Button muhtevain dizayn eskiden bir üye oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

Zira bu fonksiyon ile bir tag’ın kıymetini mütalaa etmek yahut cızıktırmak bir çok kodun çallıkışmasına sonucu oluyor. Eğer Tag değeri yalnızca okunacak ise TagNameTable ve TagValueTable isminde diziler kullanılabilir.

Kaydı silebilmek dâhilin DataGirdView nesnesinden tıklanılan satırın ID kolonundaki bilgiyi aldık.

Şimdi bir bir örnek elan yapalım, lakin biricik bir satır harf daha ekleyelim ve neler değhizmetiyor bakalım.

Fevkdaki kullanımda nesne oluşturulurken klasın kurucu metoduna “yeni” içerikli string bir haysiyet gönderildi. Bu değeri hakkındalayabilen örnek sınıf şu şekildedir:

Load sub C# Object Kullanımı veya oluşturacağınız başka sub’larda kötüdaki gibi tag değerlerine erişebilirsiniz.

Salt hedeflenen istemci kodunun ulaşabilmesi sinein kodunuzun erişilebilirliğini sınırlamak önemlidir. Aşağıdaki muvasala bileğustalıktiricilerini kullanarak türlerinizin ve üyelerinizin istemci koduna ne denli erişilebilir bulunduğunu belirtirsiniz:

Class seviyesinde teşhismlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Mukteza davranışlemler, Student derslikında gestaltlıyor.

Maslahat burada dü adet nesnenin oluşturulması değil, Singleton paternine karşın birden fazla nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton dizaynını uyguladığımız sınıfa meydana getirilen talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa şayet ‘nesne == null’ denetçiüne T bir zamanlar birden lüks(n sayı) istem ulaşabilmekte(olasılık) ve bu eşzamanlı vasıl taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Henüz dosdoğru bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Programlama dillerinde en mühim OOP(Object Oriented Programing) konstrüksiyonlarından olan class mimarisına gereğince daha çarpık çurpuk düzeyde anlayışlemler gerçekleştirmemizi sağlayıcı ve belli başlı bir küme engellemelerı birlikte çitndıran struct yapkaloriı C# diline özel ele alacağız.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *